Спалнята според Фън Шуй

Сигурно сте чували за Фън Шуй - така нареченото изкуство за хармонизиране на дадено място според разбиранията за енергията Ци и нейното място в живота ни.

"Ци се носи по вятъра и се разпилява, но се запазва, когато срещне вода."

Spalniata fengshuiСпалнята е едно от ключовите места във всеки един дом. На нея разчитаме за комфорта и спокойствието, които са ни нужни след дълъг и изтощителен работен ден. В този смисъл нейната подредба и интериор заемат важно значение.

Според схващания за фън шуй в спалнята, подредбата трябва да следва стриктни правила за максимално постигане на положителна енергия в стаята. Например леглото трябва да е разположено до солидна стена, а не под прозорец. Възможно е енергията Ци, която ни зарежда през нощта, да напусне помещението през прозореца.

Също така е важно ориентацията на леглото да не сочи към вратата на помещението, защото това е известно като "позицията на мъртвеца".
Друго интересно схващане е, че огледалата не са препоръчителни. През нощта е възможно душата на спящия да реши да се поразходи и да се стресне от отражението си в огледалото.

Наличието на шумни електроуреди, особено такива произвеждащи светлина, са силно непрепоръчителни. Компютърът и телевизорът трябва да са далеч от тази стая, въпреки удоволствието от гледането на любимия сериал до късно вечерта.
В спалнята не бива да има излишни предмети, ненужни вещи, картини, аквариуми и водни украси - те излъчват други енергии, които могат да доведат до смущения в съня ни.
Интересно е, че пари и бижута под леглото са подходящо решение, защото са признак, че сме над тези неща, тъй като вече сме ги постигнали.
Ако се колебаете какъв спален комплект или легло да си купите и не намирате достатъчно избор, моля, посете ни на адрес гр. Пловдив, ж.к. Тракия, бул. Освобождение № 39А. В нашия шоурум можете да разгледате различни предложения за Вашата спалня. Заповядайте!

Вашите отзиви:

Tanya

Вашите отзиви:

Danail

Вашите отзиви:

Anna

Copyright © 2010 - 2023г. Мебели Торо. Всички изображения и логото на този сайт са собственост на Торо Мебел ООД и използването им без позволение не е разрешено! Design by EXCOM EOOD.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!